Patató a la brava i musclos al vapor, el plaer de fer el vermut a la terrassa.

Publicat dia 28 maig 2015 entrants. General. peix i marisc. Receptes salades. verdures

Patató a la brava i musclos al vapor

Quina calor que feia el dissabte passat!!! havíem quedat a Palma a passar el cap de setmana i decidírem encetar la temporada fent l’aperitiu-dinar a la terrassa. Entre el para-sol i l’airet que circulava vàrem gaudir realment del migdia, cosa que no podem fer a l’estiu de ple. He de dir que som uns privilegiats perquè tenim una terrassa amb unes vistes precioses a la catedral. I quan ens giram, són l’església de st Francesc i el pinacle de sta Eulàlia el que ens deixa bocabadats. Són el nostre triangle visual, llàstima que l’església de Montission quedi oculta rera les teulades perquè ja seria la culminació de les grans vistes del barri.

Idò en aquest idíl·lic context, ens posàrem fins amb un vermut casolà d’allò més bo. Feia temps que volia fer una recepta de patates braves emprant patató i va venir molt bé que a Memòries d’una Cuinera les proposassen pel mes de maig. Nosaltres les acompanyàrem amb uns musclos al vapor, facilíssims de fer i unes croquetes de carxofa que trobareu aquí. Esper que us agradi la recepta. Jo només fris de poder repetir l’experiència perquè res no va tocar voreres.

patató-musclos4

Ingredients per al patató
Patató
alls  i llorer
5 c/s maionesa casolana o de bona qualitat
3 nyores
1/2 c/p pebre bord
1/4 c/p pebre bord coent
per als musclos
musclos
llimona
pebre bord

Patató musclos2

Primer de tot farem els musclos nets. Els treurem les barbes i rascarem la brutor de la conxa. Descartarem els que estiguin oberts i no es tanquin quan els pressionem. Els repassarem d’aigua i quan hagin degotat els posarem, talment, en una olla al foc, tapada. Uns minuts després s’hauran obert i aturarem el foc. És convenient que vigilem ja que si ens passam amb la cocció s’assecaran i no valdran gaire. Els treurem de l’olla i colarem el brou que facin. Sucarem la llimona i l’ajuntarem amb el suc dels musclos. Treurem una de les dues conxes als musclos i els posarem en un plat o un bol.  Els regarem amb brou i els empolsarem amb pebre bord acabat de moldre.

Patató-musclos1

Hidratarem les nyores. Treurem la popa amb l’esquena d’un ganivet. La picarem amb el túrmix amb la maionesa i el pebre bord. Rectificarem de coent.

Rentarem el patató i el bullirem. El pelarem abans que refredi ja que ens facilitarà la feina. El fregirem en una pella amb l’oli  ben calent, amb els alls i la fulla de llorer. És important que es faci per tandes, sense amuntegar les patates. Quan estigui ben daurat el treurem i deixarem que degoti sobre paper absorbent. Servirem el patató acompanyat de la salsa a la brava.

Ara ja només quedarà degustar-ho amb una cerveseta ben fresca o un palo amb sifó, tot un plaer!!!

Patató musclos3

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta