Salmó amanit amb soja i oli de sèsam, guacamole i maionesa de caviar

Publicat dia 8 octubre 2015 entrants. General. peix i marisc. Receptes salades

Salmó amb guacamole i maionesa de caviar

M’encanta fer tassonets perquè solen quedar vistosos i són molt versàtils. Poden ser dolços i salats i tant per a un entrant com per a unes postres, tenim una versió individualitzada de multitud de receptes.

El post d’avui el dedic al salmó, que es macera en un moment en soja i oli de sèsam. Només heu de tenir la precaució de congelar el peix amb antelació per evitar l’anisakis. Com podeu creure, el caviar és un succedani. Si tengués l’autèntic no seria capaç de mesclar-lo amb maionesa.

Ingredients
per al salmó
150 gr salmó
10 gr oli de sèsam
20 gr salsa de soja
per al guacamole
1 alvocat madur
1 c/s ceba blanca tendra
1 all
1/2 llimona
sal, pebre bo
per a la maionesa de caviar
1 c/s maionesa
2 c/p succedani de caviar

salmó-guacamole

Tallarem el salmó a daus petits. Els posarem en un bol amb la salsa de soja i l’oli de sèsam. Mesclarem bé i deixarem que maceri una hora aproximadament, a la gelera.

Farem una pasta aixafant bé l’alvocat amb una forqueta. Hi mesclarem la ceba tallada a brunoise fina, l’all picat, llimona al nostre gust, sal i pebre bo. Reservarem.

Mesclarem la maionesa amb el caviar.

Muntarem els tassonets fent capes. Jo he optat per fer la base de guacamole, seguir amb el salmó i coronar-ho amb una culleradeta de maionesa. Acompanyat d’unes torradetes o uns pals de galeta tendreu un entrant la mar de saborós.

El guacamole sol tenir moltes versions. Trobareu receptes on s’hi posa tomàtiga, en altres s’hi posa cilantre… jo gaire bé sempre el cuin així, és  més senzill i agrada molt a casa. El que mai faig és passar l’alvocat pel túrmix, que quedi una pasta tan fina trob que li resta personalitat i textura.

salmó-guacamole1

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta