Terrina de peus de porc i picornells amb crema d’alls rostits i pebres torrats aromatitzats amb herbassana

Publicat dia 26 octubre 2015 carn. General. Receptes salades

Terrina de peus de porc i picornells

En una entrada posterior ja havia esmentat les propietats que tenen els peus de porc, com són de beneficiosos pels ossos. A mi m’agraden de moltes maneres, potser com menys m’agraden és amb salsa perquè em cauen feixucs i, justament, és com més els trobes en els restaurants de Mallorca. Pot semblar que duen molta feina però en realitat aquesta recepta és fàcil, econòmica i porta pocs ingredients. Recoman, ja que en feis, que en faceu per a uns quants i valdrà més la pena. Podeu congelar els potons bullits i també la terrina. Com que la textura gelatinosa és una mica embafosa, què millor que uns pebres torrats amb un punt fresc per acompanyar-los? entre els pebres i la crema d’alls em pens que vaig aconseguir un bon conjunt. Si feis el plat ja em direu què en trobau!
Ara és temps de picornells, per fi n’hem trobat a casa. Com que els tenia em va anar molt bé per a la terrina però els podeu substituir per qualsevol altre bolet, no posar-n’hi o afegir-hi botifarró, botifarra o camaiot.

terrina peus porc

Ingredients
Per als peus de porc
3 peus de porc
grans de pebre bo, coriandre, cardamom, clau, fulles de llorer
120 gr picornells
2 alls
sal, pebre bo
Per a la crema d’all
1 cabeça d’alls
1 c/p oli oliva verge
2 c/s llet evaporada
Per als pebres
5-6 pebres vermells
3 branques d’herbassana
1 c/s sucre morè

terrina peus porc4

Per a la terrina
Bullirem els peus de porc amb els gran de llavors indicats o, simplement, amb unes fulles de llorer i sal. Jo els vaig tenir 45 minuts amb l’olla a pressió. Sinó en teniu hauran de bulli entre una hora i mitja i dues. Quan vegem que els ossos es desprenen fàcilment aturarem el foc.

Desossarem els potons encara calents amb l’ajuda d’uns guants i posarem la popa en un bol.

Tallarem els picornells longitudinalment. Laminarem els alls i els passarem per una paella amb un raig petit d’oli. Quan siguin rossos hi saltejarem els picornells un minut.

Mesclarem els picornells amb els potons, salpebrarem al nostre gust.

Folrarem un motllo amb paper film procurant deixar plàstic abastament per poder embolicar la terrina. Abocarem els peus de porc en el motllo, La compondrem bé, taparem i hi posarem una mica de pes al damunt. La deixarem a la gelera fins que sigui ben freda. En el meu cas hi va estar fins al sen demà.

Terrina peus porc1

Per als pebres

Torrarem els pebres en el forn, amb un raig d’oli i un poc de sal. Els hi tendrem uns 45 minuts a 180ºC. Quan vegeu que estan, els embolicarem amb paper film fins que refredin. Els pelarem, tallarem a trinxes i farem degotar.

Saltejarem les branques d’herbassana en una paella uns segons, hi posarem els pebres i el sucre, un poc de sal i l’hi deixarem uns dos o tres minuts. Reservarem.

Per a la crema d’alls.

Tallarem la cabeça pel mig i l’embolicarem amb paper de plata. L’enfornarem amb els pebres.

Treurem la popa dels alls i la posarem en un murter. Farem una pasta i hi afegirem la llet evaporada i l’oli. Rectificarem de sal. Reservarem.

terrina peus-porc

Tallarem la terrina en porcions i les marcarem amb la paella, anat alerta que no s’aferri i ens quedi feta un nyap.

L’acompanyarem amb els pebres i la crema d’alls.

Nota: La terrina també es pot menjar freda. Si la tallau fina podeu fer un carpaccio la mar d’original.

També podeu posar la mescla de peus de porc en motllos individuals. Jo els vaig posar en quadrats emplatadors, tal i com veis a les imatges.

Jo vaig aprofitar el forn per torrar els alls. Si qualque dia voleu fer aquesta crema fareu més via si els confitau. Només els heu de submergir en oli i posar-los al foc mínim uns 20 minuts sense que arrenqui el bull.

Si passau pena que la terrina es desmunti a la paella, podeu folrar els motllo amb tires de bacó. Jo no ho vaig fer perquè el sabor que té no m’agrada massa i com que no es va fer malbé no ho he recomanat al principi. La propera vegada m’agradaria embolicar els bocins en pasta bric i coure’ls al forn uns minuts, a veure què tal.

terrin peus porc3

 

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta