Xups de pollastre amb cunyes de moniato i salsa satay

Publicat dia 11 gener 2016 carn. General. Receptes salades

xups de pollastre, cunyes de moniato i salsa satay

Mira que m’agraden poc les aletes de pollastre, em pens que mai n’he demanat en un restaurant perquè no les trob cap gràcia ni una. En canvi, així, m’encanten, Em semblen una mossegada boníssima que pots fer de mil maneres i acompanyar de mil maneres més. He intentat publicar els xups unes quantes vegades però mai acabava d’estar segura. Avui, finalment, els teniu aquí. Si la vostra carnisseria és de confiança potser us voldran estalviar feina, sinó només es tracta de que us tallin cada aleta en dos bocins, descartant la punta. Després, a casa, heu de pelar l’os d’una punta a l’altra, arrossegant la popa, recollir-la i fer-ne un boliquet. Jo procur treure la pell perquè em fa bastant de fàstic menjar-me-la.

La salsa satay és típica de la cuina asiàtica, sobretot de Malàisia, Xina i Indonèsia. La seva base és la mantega de cacauet i la salsa de soja. Acompanya molt bé el pollastre. Amb unes brotxetes senzilles la satay us vestirà molt bé el plat. I les cunyes de moniato seran una alternativa a les patates que podreu usar per a moltes receptes.

xups pollastre

Ingredients
per als xups de pollastre
aletes de pollastre
canyella en pols
gingebre en pols
ras-el-hanout
sal, pebre bo, oli
per a la salsa satay
1 c/s sucre morè
cilantre fresc
1 all
3-4 c/s generoses mantega de cacauet
salsa de soja
2 cm gingebre fresc
2 llimes
1 pebre de cirereta
per a les cunyes de moniato
1 moniato
1 c/p llavors de mostassa
1 c/p llavors de sèsam
1/2 c/p llavors de comí
1/2 c/p llavors de coriandre

xups pollastre2

Encendrem el forn a 180ºC.
Arreglarem les aletes així com he indicat al principi. Les mesclarem amb les espècies i les deixarem marinar una bona estona

Tallarem el moniato en quarts i aquests per la meitat. Els mesclarem amb les llavors i espècies i l’oli i l’enfornarem uns 30 minuts o fins que vegem que és cuit. Reservarem

xups pollastre3

Courem els xups de pollastre a forn durant 15 minuts aproximadament

Farem la salsa satay mesclant la mantega de cacauet, la salsa de soja, la pell ratllada i el suc de les llimes, el gingebre ratllat, l’all, el pebre de cirereta i el cilantre picats.

Emplatarem les aletes acompanyant-les de les cunyes de moniato i la salsa. Bon profit!

xups pollastre1

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta