Hi ha entrants que amb pocs ingredients i servits en petits recipients poden quedar com un aperitiu ben vistós. És el que em va passar amb aquesta brandada, és tan fàcil de fer que només cal acabar-la de vestir per donar-li un poc de forma. Per altra banda, les confitures de verdures són un bon comodí per a tapes improvitzades, un toc de color i contrast a una simple torrada de forrmatge o de foie. Aquesta setmana n’he fet de pebres, aprofitant la collita de casa. Amb aquest temps, els pebressers no paren de donar fruit.
Per a la confitura de pebres podeu mirar aquí. També us pot quedar bé amb aquesta d’albergínia al punt de vainilla o amb una de tomàtiga. La veritat és que el punt picant hi diu molt bé amb el conjunt.
Ingredients
200 gr bacallà dessalat
250 gr patates pelades
3 alls
150 gr llet
35 gr oli d’oliva
1 remolatxa crua
confitura de pebres coenta
nou moscada, pebre bo, sal
Laminarem la remolatxa amb l’ajuda d’una mandolina o d’un ganivet esmolat. Pintarem les rodanxes lleugerament d’oli i les colocarem en una safata de forn coberta amb paper vegetal, procurant que no es solapin. Les enforarem a 80-100 ºC durant unes 2 hores, vigilant que es deshidratin i no es cremin.
Bullirem les patates trossejades. Mentrestant daurarem 2 alls laminats i hi afegirem el bacallà trossejat. Courem un o dos minuts i reservarem.
Posarem en un bol la llet, el bacallà, l’all que cru que ens quedava, les patates bullides i colades, una mica de nou moscada i sal i pebre al nostre gust. Picarem amb el túrmix i anirem abocant l’oli fins que tenguem una crema emulsionada. Rectificarem de sal i d’espècies.
Servirem la brandada en tassonets, sobre una base de la confitura coenta de pebres i la coronarem amb una mica d’endívia i unes xips de remolatxa.