Pomes “Bellesa de Roma”

Publicat dia 2 desembre 2011 General. postres

Bellesa de Roma

Roma, ciutat eterna, havia de tenir unes postres que li fessin honor. Vaig veure aquesta recepta en el llibre La cuina conventual a Mallorca de Jaume Llabrés i Aina Pascual, en el capítol dedicat a la congregació de la Puresa de Maria. El seu nom, tan suggeridor, va captar la meva atenció immediatament. Avui que podia, l’he posada en pràctica.

Tal i com passa amb altres receptaris de cuina tradicional mallorquina, les quantitats del llibre eren imprecises. Les persones que estaven al capdavant de la cuina estaven tan avesades que ho feien tot a ull. Aquí tampoc no s’especificava cap mesura, ni com fer el torró ni la confitura emprada. Per aquest motiu m’he permès fer les meves petites aportacions i crec que ha tengut un bon resultat. Ja veureu com és senzilla i molt adequada per a les dates que vénen.

Ingredients:
3 pomes golden o fuji
1 làmina de pasta de fulls
1 vermell d’ou
2 culleretes de confitura de gingebre
torró d’ametlla crua
Per fer el torró
90 gr ametlla crua capolada
25gr sucre morè
1 cullerada de suc taronja
1 cullerada de taronja ratllada
½ llimona ratllada
¼ cullereta de canyella
1 cullereta de sucre pols
1 cullereta de mel

Primerament feim el torró mesclant els ingredients en un bol amb l’ajuda d’una espàtula. És recomanable anar incorporant-los a mesura que es van integrant a la pasta.

Bellesa de Roma2

Posam el forn a 180ºC. Buidam el cor de les pomes i omplim el buit amb el torró. Embolicam les pomes amb la pasta de full estirada, tancant-les del tot. Per fer el capoll, embolicarem un trosset d’escuradents amb una mica de pasta i el clavarem al centre.

Les posam en una palangana amb paper sulfuritzat. Pintam amb el vermell batut i enfornam durant 25 minuts aproximadament. Com podeu veure, la pasta de fulls s’infla i deforma una mica. Millor si la punxau amb una forqueta abans de coure-la.

Encalentim la confitura per a què sigui més fàcil manejar-la. Pintam les pomes tèbies amb la confitura i ja estaran a punt per servir.

bellesa de Roma3

Nota:
Vaig fer el torró el dia abans per a què fos més gustós. Si en feis en grans quantitats o en sobra, podeu aprofitar per fer torró de neula. Només heu de fer una bolla i amb les mans untades de moscatell, escampar la pasta per damunt d’una neula plana. Es tapa amb una altra neula i es deixa reposar amb un pes al damunt.

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Ã’pera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Ã’pera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta