Muffins de pastanaga morada

Publicat dia 14 desembre 2011 General. postres

Sempre havia menjat les pastanagues tal i com vaig publicar dia 9 de desembre. I com que volia provar altres maneres de cuinar-les, quĂš millor que una bona recepta reconvertida? La d’avui Ă©s un experiment que he fet a partir del pastĂ­s de pastanagĂł que algun dia publicarĂ©. Tot i que hi he fet variacions, es pot intuir a partir d’aquesta.

Vaig emprar sucre moscovat per fer uns pastissets amb ingredients poc refinats, més primaris. Si no en teniu vos servirà igualment el sucre morÚ i fins i tot el sucre blanc.

Em pensava que sortirien diferents i tanmateix el resultat ha tengut bona acollida a ca nostra. La pastanaga no Ă©s tan dolça com el pastanagĂł i no sĂłn gens embafosos. Esper que vos agradin. Si no teniu motllos de muffins podeu emprar els de magdalenes o doblar els ingredients i utilitzar un motllo de pĂșding.

Ingredients per a 5 muffins:

85ml oli girassol

100gr sucre moscovat

85gr pastanaga morada

100gr farina integral

1 1/2 cullereta llevadura en pols

1 ou batut

1/4 cullereta nou moscada

1/4 culleradeta de gingebre en pols

1/2 cullereta de canyella

1 1/2 cullerada sopera de llet

per a la glassa:

50gr formatge cremĂłs

13gr sucre glas

1 cullerada nata lĂ­quida

1 polsim de sal

Posam el forn a 180ÂșC. En un bol mesclam l’oli, les espĂšcies, la pastanaga ratllada, el sucre i l’ou. Ho batem a mĂ  fins a tenir una massa homogĂšnia. Tamisam la farina, la llevadura i la sal i ho afegim a la mescla anterior. Integram la llet i ho batem bĂ©. Ho abocam en els motllos untats de mantega o d’oli i ho enfornam durant 30 minuts aproximadament. Provau ficant un escuradents o un ganivet per saber si estĂ . Deixau refredar sobre una reixa.

Mentrestant podeu fer la glassa mesclant els tres ingredients batent-los per a quĂš no quedin grums. Quan els muffins siguin freds i estiguin desmotllats podeu decorar-los-hi.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta