Tartaletes de xocolata i fraules

Publicat dia 4 maig 2012 General. postres

Ara que estam a un pas del cap de setmana ens permetrem un dolç. Des de fa un temps he anat provant diverses versions d’aquestes tartaletes i avui m’he decidit a publicar les darreres que he fet. Ara que les fraules estan en un bon moment Ă©s una llĂ stima no aprofitar-les. TambĂ© he fet confitura i aviat la podreu veure per aquĂ­.

La massa es pot fer el dia abans i congelar la que sobri per a un altre dia. Amb aquestes quantitats en vaig tenir prou per a 10 tartaletes, que vaig fer en motlles de muffins.

Ingredients

Per a la massa:

170 gr de farina
50 gr de cacao en pols
1/2 cullereta de llevat en pols
2 cullerades de sucre
110 gr de matega a temperatura ambient
3 -4 cullerades d’aigua
1 polsim de sal

Per al farcit:

200 gr de xocolata de cobertura
200 ml nata lĂ­quida
1/2 cullereta de canyella
3 cullerades de sucre
250 ml d’aigua
10-12 fraules

Per a la decoraciĂł:

20 fraules
100 gr xocolata blanca

Començarem fent la massa tamisant la farina, el cacao, la sal i el llevat en un bol. Hi afegirem el sucre  la mantega i ho unirem amb una espĂ tula. Ho llligarem amb l’aigua i ho mesclarem bĂ© fins que tenguem una massa elĂ stica. És millor començar amb tres cullerades i afegir la quarta nomĂ©s si fa falta. Farem una bolla i la taparem amb paper film. La guardarem a la gelera un mĂ­nim de 30 minuts*.

Treurem la massa i farem porcions que estendrem amb un corrĂł. Introduirem la pasta en els motllos untats d’oli. Els cobrirem amb paper sulfuritzat i els omplirem amb cigrons o amb un pes. Posarem a la gelera 20 minuts mĂ©s. Mentrestant encalentirem el forn a 180ÂșC. Passat el temps indicat, enfornarem les bases uns 20 minuts. Treurem del forn, desenmotllarem i deixarem refredar sobre una reixa.

Per fer el farcit primer farem un almĂ­bar amb l’aigua i el sucre. Tallarem les fraules molt petitones i les macerarem dins l’almĂ­bar entre 20 i 30 minuts.

Per a la ganatxe tallarem la xocolata a trossos petits i els posarem en el recipient del tĂșrmix. Encalentirem la nata amb la canyella i quan bulli l’abocarem sobre la xocolata i la hi deixarem un minut. Pujarem la mescla amb el tĂșrmix fins que tengui consistĂšncia i brilli. Reservarem.

Quan les bases siguin fredes i la ganatxe tambĂ©, muntarem les tartaletes fent una petita base de xocolata a cada tartaleta. Repartirem les fraules, prĂšviament colades de l’almĂ­bar, i cobrirem amb la resta de xocolata. Reservarem a la gelera.

Aprofitarem aquest moment per fondre la xocolata blanca en un bol apte per al microones i la deixarem atemperar. Quan estigui a punt mullarem les fraules en la xocolata i les deixarem sobre un paper sulfuritzat. Per acabar les tartaletes les acompanyarem amb una fraula al damunt i una altra al costat.

*Quan he fet la massa l’estenc directament amb el corrĂł, la pos als motlles, cobresc amb el paper sulfuritzat i les llegums i la guard a la gelera tapada amb paper film. Quan el forn Ă©s calent, la hi pos directament. És important que la massa sigui freda quan la introduĂŻu al forn.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta