Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Tarta de remolatxa

Publicat dia 13 maig 2012 General. postres

El nom d’aquesta tarta pot no ser molt atraient i pot resultar estrany que la remolatxa pugui ser l’ingredient principal d’unes postres. Però heu de deixar que vos sorprengui i no l’heu de témer.

Tenia moltes ganes de publicar aquest post i realment he tardat molt. Taulaposada és el fill d’aquest postre!!! Aquest estiu passat vàrem anar quinze dies per Escòcia i entre moltes altres coses meravelloses, tastàrem una tarta similar en un petit restaurant italià d’Edimburg on s’hi menjava molt bé i on unificaven les dues cultures gastronòmiques. De tornada, cercant la recepta per internet, em vaig adonar de la gran quantitat de blogs que hi ha a la xarxa. I així va néixer el cuquet de tenir-ne un de propi. També he de dir que encara no he trobat la recepta perfecta però vos anim a provar aquesta.

Amb la tarta de remolatxa particip en el repte de la Recepta viatgera del Taller de cuina.

Ingredients

340 gr de puré de remolatxa

250 gr mantega

300 gr sucre morè

3 ous grossos

115 gr xocolata de cobertura

1 cullereta extracte de vainilla

280 gr farina

2 culleretes bicarbonat sòdic

1/4 cullereta sal

per a la cobertura:

200 ml nata 35% M.G.

200 gr xocolata de cobertura

Primer de tot farem el puré de remolatxa triturant un paquet de remolatxes cuites envasades al buit i posades a colar en un colador fi. Millor si hi està tota la nit per a què perdin molt de líquid. Això farà que la textura de la coca no esmussi al paladar.

Tamisarem la farina amb el bicarbonat i la sal.

Fondrem la xocolata trossejada al microones amb 50 gr de mantega. Reservarem.

En un bol batrem el sucre amb la mantega fins que tenguem una crema escumosa. Hi afegirem els ous d’un en un, a mesura que es vagin incorporant. Quan estigui hi posarem l’extracte de vinilla. Tot seguit hi sumarem el puré de remolatxa i la xocolata i seguirem batent. Afegirem la farina i ho batrem fins que tenguem una massa uniforme i tots els ingredients estiguin ben incorporats. Abocarem la massa en el motllo, allisarem la superfície i l’enfornarem en el forn preencalentit a 175ºC durant 45-55 minuts. Farem la prova amb un ganivet per saber si ja està i si ens surt net la treurem i la deixarem refredar sobre una reixa.

Per a la cobertura posarem la xocolata trossejada en un recipient. Bullirem la nata i l’abocarem sobre la xocolata. Deixarem que reposi uns minuts i després ho batrem fins que tenguem una crema.

Quan la tarta hagi refredat la desemmotllarem i la cobrirem amb la crema de xocolata. També podem partir-la per la meitat i posar-ne pel mig i després cobrir-la. Aquesta que veis a la fotografia la vaig fer dividint la massa en dos motllos iguals que després vaig muntar unint les dues parts amb la crema. De totes maneres, a mi m’agrada més posar-la en un de sol i després partir-la.

Si vos agrada la remolatxa aquí trobareu una altra recepta que vaig publicar fa un mesos, molt lleugera i adient pel temps que vendrà ara: sopa freda de remolatxa.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta