Tarta de remolatxa

Publicat dia 13 maig 2012 General. postres

El nom d’aquesta tarta pot no ser molt atraient i pot resultar estrany que la remolatxa pugui ser l’ingredient principal d’unes postres. PerĂČ heu de deixar que vos sorprengui i no l’heu de tĂ©mer.

Tenia moltes ganes de publicar aquest post i realment he tardat molt. Taulaposada Ă©s el fill d’aquest postre!!! Aquest estiu passat vĂ rem anar quinze dies per EscĂČcia i entre moltes altres coses meravelloses, tastĂ rem una tarta similar en un petit restaurant italiĂ  d’Edimburg on s’hi menjava molt bĂ© i on unificaven les dues cultures gastronĂČmiques. De tornada, cercant la recepta per internet, em vaig adonar de la gran quantitat de blogs que hi ha a la xarxa. I aixĂ­ va nĂ©ixer el cuquet de tenir-ne un de propi. TambĂ© he de dir que encara no he trobat la recepta perfecta perĂČ vos anim a provar aquesta.

Amb la tarta de remolatxa particip en el repte de la Recepta viatgera del Taller de cuina.

Ingredients

340 gr de puré de remolatxa

250 gr mantega

300 gr sucre morĂš

3 ous grossos

115 gr xocolata de cobertura

1 cullereta extracte de vainilla

280 gr farina

2 culleretes bicarbonat sĂČdic

1/4 cullereta sal

per a la cobertura:

200 ml nata 35% M.G.

200 gr xocolata de cobertura

Primer de tot farem el purĂ© de remolatxa triturant un paquet de remolatxes cuites envasades al buit i posades a colar en un colador fi. Millor si hi estĂ  tota la nit per a quĂš perdin molt de lĂ­quid. AixĂČ farĂ  que la textura de la coca no esmussi al paladar.

Tamisarem la farina amb el bicarbonat i la sal.

Fondrem la xocolata trossejada al microones amb 50 gr de mantega. Reservarem.

En un bol batrem el sucre amb la mantega fins que tenguem una crema escumosa. Hi afegirem els ous d’un en un, a mesura que es vagin incorporant. Quan estigui hi posarem l’extracte de vinilla. Tot seguit hi sumarem el purĂ© de remolatxa i la xocolata i seguirem batent. Afegirem la farina i ho batrem fins que tenguem una massa uniforme i tots els ingredients estiguin ben incorporats. Abocarem la massa en el motllo, allisarem la superfĂ­cie i l’enfornarem en el forn preencalentit a 175ÂșC durant 45-55 minuts. Farem la prova amb un ganivet per saber si ja estĂ  i si ens surt net la treurem i la deixarem refredar sobre una reixa.

Per a la cobertura posarem la xocolata trossejada en un recipient. Bullirem la nata i l’abocarem sobre la xocolata. Deixarem que reposi uns minuts i desprĂ©s ho batrem fins que tenguem una crema.

Quan la tarta hagi refredat la desemmotllarem i la cobrirem amb la crema de xocolata. TambĂ© podem partir-la per la meitat i posar-ne pel mig i desprĂ©s cobrir-la. Aquesta que veis a la fotografia la vaig fer dividint la massa en dos motllos iguals que desprĂ©s vaig muntar unint les dues parts amb la crema. De totes maneres, a mi m’agrada mĂ©s posar-la en un de sol i desprĂ©s partir-la.

Si vos agrada la remolatxa aquĂ­ trobareu una altra recepta que vaig publicar fa un mesos, molt lleugera i adient pel temps que vendrĂ  ara: sopa freda de remolatxa.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta