Ensalada thai de pollastre

Publicat dia 8 juny 2012 ensalades. entrants. General. Receptes salades

Amb la calor ve molt de gust menjar coses fresques, que es puguin deixar fetes a la gelera  i que siguin lleugeres. Aquesta recepta recull totes aquestes qualitats i per aquest motiu crec que és un bon moment per publicar-la. Tornar de la platja i tenir el dinar fet no té preu!

La recepta la vaig aprendre en un curs monogràfic de cuina tailandesa. La original du arròs torrat en pols i salsa de peix, per si n’hi voleu afegir. Jo he optat per modificar-la i posar-hi ingredients més presents a la meva cuina. És aconsellable acompanyar l’ensalada amb alguna salsa: de iogurt, guacamole,… per a què li doni untuositat i no resulti seca.

Ingredients

1 pitera de pollastre bullida i picada

1 ceba tendra

1 llima

1 manat de cilantre

1 manat de fulles d’herbassana

fulles exteriors de cors de lletuga

1 cullereta de gingebre en pols

1 cullereta de sèsam daurat

1 cullereta de sèsam negre

oli, sal, pebre bo.

En un bol mesclam la carn picada amb la ceba tallada a talls molt prims, el cilantre i l’herbassana picats, el gingebre, la pell ratllada i el suc de la llima. Salpebram i amanim bé.

Amb una cullereta omplirem les fulles de lletuga amb la mescla i les disposarem en una safata. Empolvorarem amb les llavors de sèsam i hi posarem un fil d’oli sobre cada una just abans de servir.

Per a què sigui més fresca és millor omplir les fulles en el darrer moment, tanmateix és molt ràpida de fer. També és una bona opció per a un dia que tenim gent a casa.

 

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta