Timbal fresc de bacallà

Publicat dia 21 juny 2012 ensalades. peix i marisc. Receptes salades

Aquesta recepta és tan fàcil de fer que només la foto ja s’explica per si mateixa. La única cosa que pot dur més feina és dessalar el bacallà  i com que en podeu comprar al punt de sal i de bona qualitat a molts establiments, vos podeu saltar aquest pas. Aquest és un peix amb moltes possibilitats i que es conserva millor que d’altres. I així, esmicolat, és un bon recurs per a una amanida fresca.

Ingredients

1 tomàtiga petita

1/2 alvocat

1 cullerada ceba tendra picada

1 porció de bacallà dessalat

6 olives negres

sal, oli, pebre bo, llimona, fulles d’alfabeguera (opcional)

Treurem la pell del bacallà i l’esmicolarem. Pelarem la tomàtiga, treurem les llavors i la tallarem a daus molt petits.

En un bol esclafarem l’alvocat i hi posarem el suc de la llimona. Hi afegirem la ceba, la sal, el pebre bo i ho amanirem al nostre gust. Tallarem i picarem les olives negres.

Muntarem el plat amb l’ajuda d’un aro emplatador fent capes amb cada un dels ingredients. Ho coronarem amb les olives picades i hi afegirem un fil d’oli. Si voleu aromatitzar-lo podeu aprofitar unes fulles d’alfabeguera o de qualsevol altra herba que tengueu a mà, sempre resulta un plat més acabat.

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta