Crepe d’ensalada de marisc i salsa tàrtara

Publicat dia 29 setembre 2012 ensalades. entrants. peix i marisc. Receptes salades

Les crepes són fantàstiques per fer receptes perquè les pots emprar tant per plats salats com per dolços. He de confessar que som una iniciada i que són les primeres que gos publicar. La massa és de n’Ismael Prados i la vaig veure a la “Lecturas cocina”, una revista de cuina que m’agrada bastant en general i que em sembla fiable. Després d’aquestes m’animaré a fer-ne més, es poden fer tantes coses amb elles!

Amb les quantitats indicades n’hi ha per a unes 10-11 en una paella grossa.

Ingredients

per a la massa de crepes

500 ml llet
4 ous
200 gr farina
1 cullereta sal
60 ml aigua
20 gr mantega
1/2 cullereta d’anet picat (opcional)

per al farcit

lletuga variada
pals de cranca
llagostins bullits i pelats
gambes
musclos

per a la salsa tàrtara

1 ou
oli
1 cullerada tàperes
1 cullerada cogombrets
1/2 ceba
1 ou bullit
llimona
1 all
sal

Primer de tot farem la massa de les crepes posant tot els ingredients a la batedora elèctrica. La deixarem reposar a la la gelera unes 2 hores. Passat aquest temps la treurem i remenarem una mica de dalt  a baix per a què es mescli bé. Pintarem d’oli o mantega una paella gran i quan sigui ben calenta hi abocarem la massa amb un cullerot soper. L’extendrem per tota la superfície i quan les voreres comencin a desferrar-se i el centre cualli la girarem i deixarem que es cogui per l’altra part. La treurem i seguirem fent el mateix fins que acabem la pasta, sempre pintant la paella d’oli cada vegada. Les podem anar acumulant una sobre l’altra en un plat.

Per fer la salsa tàrtara hem de fer una maionesa amb l’ou cru, l’oli, l’all, un raig de llimona i un poc de sal amb el braç del túrmix. Quan la tenguem lligada hi afegirem les tàperes, el cogombrets, l’ou bullit i la ceba i ho picarem bé fin que la salsa estigui a punt. Salpebrarem.

Per muntar les crepes posarem la lletuga variada i hi repartirem el marisc per damunt. Ho salsejarem amb una cullerada de la salsa tàrtara i tancarem la crep enrodillant-la. En aquest cas vaig deixar els musclos a fora i les gambes les vaig fer a la planxa, posant-les després com a decoració del plat.

Nota: He llegit a “Dulces bocados” que en fer crepes aprofita per fer-ne moltes i després les congela. Es veu que aguanten molt bé i així sempre en té per a qualsevol ocasió.

En general s’ha de tenir la massa a la gelera un mínim de 30 minuts, com que la recepta que vaig seguir deia 2 hores i tenia temps ho vaig fer així.

Les quantitats del marisc dependrà dels comensals. Sempre podeu posar el que més vos agradi.

 

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta