Magdalenes de civada i avellanes

Publicat dia 28 novembre 2012 postres. receptes dolces

La recepta d’avui ve proposada per MemĂČries d’una cuinera, que dediquen el mes a les magdalenes. He tardat en decidir la recepta que faria: unes magdadalenes clĂ ssiques, uns cupcakes que solen ser sofisticats i et permeten moltes possibilitats…?  finalment he triat aquestes, d’aspecte rĂșstic, contundents i gustoses de veritat. Tenen una textura melosa i densa i els trossets dels fruits secs cruixent a cada mossegada fa que siguin una delĂ­cia. Malgrat la seva aparença he emprat els ingredients mĂ©s lleugers possibles: llet semi-desnatada, iogurt desnatat, xarop d’atzavara,… aixĂ­ netejarem la consciĂšncia (encara que la mantega i el demĂ©s segueix allĂ  mateix!)

En altres ocasions les he fet amb ametlles i amb nous, aprofitant el que tenia a casa i tambĂ© amb mel i sĂłn igual de bones. Les magdalenes en general sĂłn tan fĂ cils de fer que em costa entendre el consum de les industrials. En un pot hermĂštic es conserven bĂ© durant molt de temps i amb una mesura en surten bastantes. Les cĂ psules d’aquestes sĂłn grosses i n’han sortit 12.

Ingredients 

220 gr farina
175 gr flocs de civada
110 gr mantega
120 sucre morÚ i una mica més
2 ous grossos
175 gr xarop d’atzavara (o mel)
75 gr avellanes
65 ml llet
1/2 iogurt natural
1/2 cullereta bicarbonat sĂČdic
1/2 cullereta llevat en pols
1/2 cullereta sal
1/2 cullereta canyella en pols
1/2 cullereta extracte de vainilla

Tamisarem i mesclarem la farina, la canyella, la sal, el bicarbonat i el llevat. Reservarem. Mesclarem la llet amb el iogurt i l’extracte de vainilla. Reservarem.

En un bol mesclarem el xarop d’atzavara, el sucre i la mantega a temperatura ambient. Quan tenguem una crema escumosa hi afegirem un ou. Deixarem que s’integri bĂ© i hi afegirem l’altre. Un cop a punt hi posarem, alternant, un terç de la farina amb un terç de la mescla de llet i aixĂ­ fins que acabem i sigui homogeni. Hi abocarem els flocs de civada i les avellanes trossejades i ho acabarem d’integrar.

Omplirem els motllos de magdalena fins a 2/3 de la seva capacitat. Amb una cullereta coronarem la massa amb una mica de sucre morĂš i les enfornarem a 180ÂșC durant 25 minuts. Deixarem que refredin sobre una reixa.

Nota: Si teniu motllos de silicona o metĂ l·lics de muffins per posar-hi les cĂ psules a dins us anirĂ  millor per manipular-les i provocaran que en coure no s’eixanquin. AixĂ­ creixeran de manera uniforme.

 

Receptes similars: postres

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Galette de pomes amb licor de cassĂ­s

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassĂ­s Ă©s un licor originari de’OccitĂ nia que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Comenta