La recepta d’avui ve proposada per MemĂČries d’una cuinera, que dediquen el mes a les magdalenes. He tardat en decidir la recepta que faria: unes magdadalenes clĂ ssiques, uns cupcakes que solen ser sofisticats i et permeten moltes possibilitats…?  finalment he triat aquestes, d’aspecte rĂșstic, contundents i gustoses de veritat. Tenen una textura melosa i densa i els trossets dels fruits secs cruixent a cada mossegada fa que siguin una delĂcia. Malgrat la seva aparença he emprat els ingredients mĂ©s lleugers possibles: llet semi-desnatada, iogurt desnatat, xarop d’atzavara,… aixĂ netejarem la consciĂšncia (encara que la mantega i el demĂ©s segueix allĂ mateix!)
En altres ocasions les he fet amb ametlles i amb nous, aprofitant el que tenia a casa i tambĂ© amb mel i sĂłn igual de bones. Les magdalenes en general sĂłn tan fĂ cils de fer que em costa entendre el consum de les industrials. En un pot hermĂštic es conserven bĂ© durant molt de temps i amb una mesura en surten bastantes. Les cĂ psules d’aquestes sĂłn grosses i n’han sortit 12.
IngredientsÂ
220 gr farina
175 gr flocs de civada
110 gr mantega
120 sucre morÚ i una mica més
2 ous grossos
175 gr xarop d’atzavara (o mel)
75 gr avellanes
65 ml llet
1/2 iogurt natural
1/2 cullereta bicarbonat sĂČdic
1/2 cullereta llevat en pols
1/2 cullereta sal
1/2 cullereta canyella en pols
1/2 cullereta extracte de vainilla
Tamisarem i mesclarem la farina, la canyella, la sal, el bicarbonat i el llevat. Reservarem. Mesclarem la llet amb el iogurt i l’extracte de vainilla. Reservarem.
En un bol mesclarem el xarop d’atzavara, el sucre i la mantega a temperatura ambient. Quan tenguem una crema escumosa hi afegirem un ou. Deixarem que s’integri bĂ© i hi afegirem l’altre. Un cop a punt hi posarem, alternant, un terç de la farina amb un terç de la mescla de llet i aixĂ fins que acabem i sigui homogeni. Hi abocarem els flocs de civada i les avellanes trossejades i ho acabarem d’integrar.
Omplirem els motllos de magdalena fins a 2/3 de la seva capacitat. Amb una cullereta coronarem la massa amb una mica de sucre morĂš i les enfornarem a 180ÂșC durant 25 minuts. Deixarem que refredin sobre una reixa.
Nota: Si teniu motllos de silicona o metĂ l·lics de muffins per posar-hi les cĂ psules a dins us anirĂ millor per manipular-les i provocaran que en coure no s’eixanquin. AixĂ creixeran de manera uniforme.