Rotllets de neules d’arròs amb salmó fumat

Publicat dia 16 gener 2013 entrants. pasta i arròs. Receptes salades

M’he proposat publicar receptes lleugeres que puguin servir com a idea de plats senzills i sans per depurar una mica l’ingesta copiosa de les festes que hem passat. Aquests rotllets són com una ploma i a més, es fan en un moment. L’únic inconvenient és que les neules són molt fràgils i es trenquen amb facilitat. Les instruccions del paquet diuen que, una vegada hidratades, s’han de posar sobre un drap eixut. A mi, com més bé m’ha anat, és posant-les directament sobre la post de tallar. Les podeu farcir del que volgueu, jo he emprat el que tenia a casa però tenen possibilitats infinites. Si les voleu fer més contundents les podeu fregir com si fossin rotllets de primavera.

Ingredients (per a 4 unitats)

4 neules d’arròs
2 pastanagues
1/2 carabassó
50-100 gr salmó fumat
el suc de 1/2 llima
la pell ratllada d’1 llima
1 bocí d’1-2 cm de gingebre fresc
1 cullereta de salsa de soja
sèsam negre, sal, oli, pebre de sixuan, pebre bo

Primer de tot tallarem les pastanagues pelades en juliana i farem el mateix amb el carabassó. En un bol hi mesclarem les dues verdures amb el sèsam, el suc i la pell de la llima, el gingebre ratllat, una cullereta d’oli, la salsa de soja, els pebres i sal. Ho mesclarem bé i deixarem que es marini una estona.

Mentrestant hidratarem les neules posant-les uns 15 segons en un bol amb aigua calenta. Les estendrem sobre una superfície plana. Al mig de cada una hi posarem unes tires de salmó fumat, una cullerada de les verdures i ho anirem embolicant plegant els costats cap a dins per a què ens quedi un canonet tancat.

Podeu acompanyar-los amb una mica més de soja, si és del vostre gust. Bon profit!

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta