Muffins amb gamoneo i confitura de tomàtiga

Publicat dia 10 març 2013 conserves. entrants. General. pastes salades. Receptes salades


muffins amb gamoneo i confitura de tomàtiga

Passejant per la blogosfera em vaig topar amb el blog Cocido de sopa i amb la recepta que veureu clicant a l’enllaç. Em va semblar una bona manera de fer uns muffins aprofitant diferents confitures que tenia en el rebost, així com un formatge fantàstic al qual no acabàvem de donar sortida a casa. Aquest estiu passat anàrem a Astúries i compràrem un tros de gamoneo, un formatge fumat i madurat posteriorment en coves, de gust fort i lleugerament picant. Ja he declarat en anteriors entrades la meva passió per la carxofa i per altres aliments, però la meva debilitat autèntica és el formatge. Per mi no hi ha cap embotit que pugui fer-li costat i quan vaig de viatge m’agrada tastar les varietats locals, sobretot aquelles que són imossibles de trobar a Mallorca. Mai no n’he trobat cap que no m’agradàs, tot i que n’hi ha de molt baixa qualitat al mercat, ben descartables. Només la gran quantitat de greix que aporta fa que no en mengi tan sovint com m’agradaria.

He fet aquesta recepta amb confitura de pebres i amb la de tomàtiga i ambdues opcions m’han agradat molt. Com que el gamoneo és difícil de trobar vos recoman qualsevol formatge blau o de cabra, com a la recepta original.

Amb aquestes quantitats me’n varen sortir 9.

muffins gamoneo7

Ingredients

per a la confitura de tomàtiga

1 kg de tomàtigues pelades i sense llavors

600 gr sucre

1 vaina de vainilla

per als muffins

2 ous

100 gr sucre

220 ml oli girassol

210 gr farina

60 ml llet

5 gr sal

5 gr impulsor químic

9 culleradetes de confitura de tomàtiga

9 talls de formatge

Per a la confitura: Posarem una olla al foc amb les tomàtigues tallades a trossos petits, el sucre, la vaina de vainilla i les llavors de la vaina. Ho deixarem coure una hora, hora i mitja i anirem remenant de tant en tant per a què no s’aferri. Aturarem el foc i taparem l’olla. Al dia següent tornarem posar l’olla a coure fins que vegem que la tomàtiga està ben caramel·litzada i ja no queda líquida. Si voleu podeu fer aquesta operació en tres dies, donant temps més curts. Dependrà de com vos agradi d’espessa.

muffins gamoneo4

Per fer els muffins encalentirem el forn a 210ºC .Batrem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi posarem l’oli i seguirem batent. Afegirem la llet i després la farina tamisada amb l’impulsor i la sal. Batrem fins que sigui homogeni.

Prepararem capsules de muffins i hi abocarem una cullerada de la massa dins cada una. Seguidament hi afegirem una cullereta de confitura de tomàtigues i al damunt un tall de formatge. Posarem una cullerada més de la massa i quan les tenguem totes llestes les enforarem uns 15 minuts. A fora del forn les deixarem refredar sobre una reixa.

muffins gamoneo5

Acompanyants d’una ensalada són un bon entrant o totes soles en un bufet no vos decepcionaran.

Si no voleu fer la confitura podeu emprar qualsevol que tengueu a casa. L’ordre en què poseu la confitura i el formatge no és important, dependrà una mica de si és molt líquida la melmelada. Si ho és, recoman l’ordre que us he dit, sinó no és important.

Pot semblar que a la fotografia del tall són crus per dins però es deu a l’efecte del formatge.

 

muffins gamoneo8

 

 

 

 

 

Receptes similars: conserves

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Brandada de bacallà amb confitura coenta de pebres i xips de remolatxa

Publicat dia 26 novembre 2014

Hi ha entrants que amb pocs ingredients i servits en petits recipients poden quedar com un aperitiu ben vistós. És el que em va passar amb aquesta brandada, és tan fàcil de fer que només cal acabar-la de vestir per…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta