Coca de pebres torrats i blaves


coca pebres torrats i bolets5

Les pluges d’agost han avançat la temporada de bolets, el camp estava ben humit i les alzines ens esperaven per oferir-nos els fruits que neixen davall les seves fulles caigudes. Allà estaven, mig amagats, fins que els posàrem al paner i cap a casa.

Per aprofitar que els pebressers anaven ben rabents i en teníem de collita, em va semblar perfecte per a una de les receptes que més m’agraden de la cuina tradicional de l’illa: la coca. Tant m’és si és de pebres com de verdura… les pastes salades són una de les meves debilitats i no n’havia fet cap pel blog. Millor no ho podia tenir.

Pel que fa als ingredients anotats, he d’aclarir que els pebres són els de l’hort del meu pare i que són més prims i no tan carnosos com els de compra, motiu pel qual en pos tants. Tot i haver-los pesat, vaig perdre el full amb la quantitat. Us haureu de fiar del vostre ull. Malgrat tot, serà millor si sou generosos amb el farcit.

bolets

 Si teniu l’oportunitat de torrar els pebres al caliu, guanyarà molt en el sabor final, sinó només ho heu de fer com indic més avall. No vos aconsell els pebres que ja venen torrats i en conserva. L’àcid que se’ls posa sol ser bastant indigest i el gust no és el mateix. El dia que la vaig fer no tenia saïm. En el seu lloc hi vaig posar ua miqueta més d’oli i la veritat és que no ho vaig notar.

Ingredients (per a una llauna de 38x25cm)

per al farcit
12 pebres torrats
3 albergínies torrades
1 ceba
1 porro
1 manat de julivert
2-3 alls
1 dotzena de bolets
oli verjo, sal, pebre bo, pebre bord.

per a la pasta
250 gr farina
5 gr llevat premsat
1 nou de saïm o 1 cullerada d’oli més
35 gr oli
115 gr aigua

Si no teniu els pebres torrats és tan senzill com coure’ls al forn untats d’oli a 180ºC uns 45 minuts. Deixarem que degotin el suc, els pelarem, treurem les llavors i farem a trinxes llargues. Farem el mateix amb les albergínies.

coca pebres torrats i bolets2

Tremparem els pebres i les albergínies amb la ceba tallada a daus petits, la part blanca del porro, els alls i el julivert picat. Salpebrarem al nostre gust i hi afegirem oli.

Netejarem la terra dels bolets amb un paper de cuina humit. Els escaldarem introduint-los en aigua bullint. Quan l’aigua torni a aixecar el bull l’aturarem i els deixarem a dins uns 2 minuts. Colarem bé i els mesclarem amb els pebres.

Fondrem el llevat amb l’oli, l’aigua i el saïm si n’hi posam. Hi mesclarem la farina a poc a poc i ho pastarem fins que tenguem una pasta homogènia que no s’aferra a les mans. La taparem i deixarem que tovi i dobli el seu volum.

Un cop haurà passat el temps, repastarem la massa i l’estirarem amb les mans en una llauna untada d’oli o coberta amb paper de forn fins que quedi ben prima i repartida per igual. Tornarem deixar que tovi una altra vegada.

coca de bolets i pebres torrats

Encalentirem el forn a 180ºC.

Escamparem els pebres per damunt la coca de manera que quedin ben repartits. Hi posarem un raig d’oli i l’enfornarem uns 35-40 minuts o fins que vegem que la crosta està dauradeta i que és cuita de sola.

La treurem del forn i la deixarem refredar. Acompanyada d’un bon vi negre i d’una mica de raïm serà un plat de primera.

 

 

Receptes similars: Cuina mallorquina

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

El menú per acomiadar el 2016 ja és aquí

Publicat dia 12 desembre 2016

Les persones interessades en acomiadar l’any amb aquest menú, es poden posar en contacte amb mi a través de la web o per missatge privat de facebook. Bones festes de Nadal!!!

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta