Galette amb espinacs i formatge de cabra

Publicat dia 2 octubre 2014 entrants. General. pastes salades. Receptes salades. verdures

Galette d'espinacs i formatge de cabra

L’entrada d’avui m’agrada per la seva versatilitat. Es poden fer multitud de combinacions amb el farcit i amb la pasta, depenent de les verdures de temporada, per exemple, o també fer variacions dolces. Les galettes són ideals com a entrant i per a un dia que es fa un buffet, una festa o per endur-se’n a la platja. Aquestes de la fotografia les vaig fer ja fa temps, hauria estat bé publicar-ne amb els fruits de la tardor que ja començam a trobar al mercat, com la carabassa o els bolets però per no esperar més aquí les teniu.

Ingredients
per a la massa
150 gr farina integral
50 gr farina fluixa
50 gr floc civada
1 pessic sal
125 gr mantega
1 ou
1 c/s llet
1c/s aigua

per al farcit
1 ceba
1 all
600 gr espinacs
formatge de cabra

galette espinacsMesclarem les farines tamisades, els flocs de civada  i la sal en un bol. Hi afegirem la mantega i mesclarem amb els dits fins que ens quedi com a  miques de pa. Hi sumarem l’ou i la llet i ho integrarem amb l’ajuda d’una espàtula. Hi posarem l’aigua en cas de què sigui necessari. No ho pastarem, quan estigui ben mesclat farem un bolla, la taparem amb paper film i la posarem a la gelera per espai d’una hora.

Mentrestant aprofitarem per fer el farcit. Escaldarem els espinacs ja nets. Colarem i reservarem.

Tallarem la ceba a daus. La sofregirem amb una mica d’oli juntament amb l’all. Quan sigui ben cuita hi posarem els espinacs. Salpbrarem i deixarem coure uns minuts. Treurem del foc i reservarem.

Dividirem la massa en porcions d’uns 100 gr. Farem una bolla amb cada una. Sobre una superfíície enfarinada les aprimarem fins que tenguem un disc prim però manejable. Disposarem una bona cullerada d’espinacs en el centre, un tall de formatge de cabra i tancarem la galette disposant les voreres de la pasta cap al centre.

galette espinacs1

Quan tenguem totes les galettes a punt les enfornarem a 180 ºC durant 30 minuts aproximadament o fins que estiguin daurades per tot arreu. Les deixarem refredar una mica i ja estaran llestes. Acompanyant-les amb una mica de lletuga tendreu un plat principal ben substanciós.

Us aconsell que aprimeu la pasta i sigueu generosos amb el farcit.

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta