Xarlota d’albercocs

Publicat dia 25 juny 2012 General. postres. receptes dolces

Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes de juny ens convida a preparar un clàssic francès “Xarlota”.

La Xarlota no és més que una mousse de fruites amb melindros, que pot ser gelada o freda i a la qual no s’hi aplica cocció. Es poden fer de la fruita que més vos agradi. Jo aprofitant que els albercocs estan en plena temporada he trobat que podria quedar molt bé. A mi m’agraden moltíssim i ja he aprofitat per fer-ne confitura. Les quantitats són per a un motlle desmuntable de 18 cm de diàmetre. Em sap greu per la foto del tall perquè no ha quedat massa bé però així teniu una idea aproximada de com queda.

Ingredients

per a la mousse:

400 gr d’albercocs sense pinyol

1/2 llimona

280 gr de melindros

50 gr sucre

200 ml nata

4 fulles de gelatina

3 cullerades confitura d’albercocs

per a l’almíbar:

50 gr sucre pols

50 ml aigua

80 gr puré d’albercocs

50 ml vi blanc

per a la decoració:

12 albercocs secs

3-4 cullerades confitura d’albercocs

Farem un puré amb els albercocs i en reservarem 80 gr. En un recipient a part farem l’almíbar posant a foc lent l’aigua i el sucre fins que el sucre es fongui. Ho retirarem del foc i hi abocarem el vi blanc i els 80 gr de puré que havíem retirat. Ho mesclarem bé i reservarem.

Hidratarem les fulles de gelatina en un recipient amb aigua freda uns 4-5 minuts. Farem la mousse mesclant el puré d’albercocs amb el sucre i el suc de la llimona. Treurem les fulles de gelatina i les mesclarem, dins un cassó, amb unes quantes cullerades del puré que hem fet. Ho durem al foc i retirarem tan aviat com la gelatina s’hagi diluït. Ho afegirem al puré juntament amb la nata lleugerament batuda i la confitura d’albercoc.

Untarem el motllo desmuntable amb mantega. Banyarem els melindros en l’almíbar que havíem reservat i anirem forrant la paret i el cul del motllo amb els melindros embetumats. Quan haguem acabat abocarem la mousse a l’interior del motllo i el posarem a la gelera. Hi ha d’estar unes 4 hores com a mínim.

Per decorar-lo podeu hidratar els albercocs en aigua. Els col·locarem com més ens agradi i els cobrirem amb la confitura d’albercocs. Si la confitura és molt espessa la podeu fondre una mica en el microones.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta