Pastissets blondie amb fraules

Publicat dia 8 febrer 2013 General. postres. receptes dolces

Ja hi comença a haver fraules al mercat. Tot i que encara no són massa madures ni estan en el seu punt àlgid fan tant de goig que són tota una temptació. L’altre dia, passant per una parada de verdures, podia sentir fàcilment l’olor d’aquestes petites fruites, em deien -menja’ns! i no em vaig poder resistir. He fet el blondie en unes quantes ocasions. Per a qui no ho conegui li diré que és així com s’anomena al brownie de xocolata blanca. Em venia de gust fer-lo diferent… així que les fraules em vengueren ben a tir per canviar la recepta.

Per fer pastissets individuals vaig emprar 4 aros de 8 cm de diàmetre. Si voleu fer-los en un motllo quadrat de 20x20cm heu de doblar els ingredients que veis aquí.

Ingredients 

75 gr xocolata blanca
62 gr  mantega
75 gr sucre
1 ou
3/4 cullereta extracte de vainilla
100 gr farina
1 mica sal
250 gr fraules
2 cullerades xarop atzavara
1/2 cullereta pebre rosa en gra

Encalentirem el forn a 180ºC.

Trossejarem les fraules ben netes a quadrats petits. Les courem en un cassó amb el xarop d’atzavara i el pebre rosa en gra. Deixarem que s’estovin una mica i aturarem el foc. Reservarem.

Fondrem la xocolata amb la mantega a foc molt lent i vigilant que no es cremi. Alerta perquè la xocolata blanca es fon més ràpidament que cap altra. Deixarem que entebeeixi un instant i mesclarem amb el sucre sense deixar de remenar. Afegirem l’ou i l’extracte de vainilla. Batrem amb energia per a què no es qualli. Pot donar la sensació que la mescla no lliga però és normal, no vos desanimeu i seguiu endavant. Quan estigui ben mesclat afegirem la farina tamisada i la mica de sal. Seguirem mesclant fins que tenguem una massa homogènia.

Folrarem els aros amb paper vegetal. Si els untau d’oli serà més fàcil que el paper es mantengui subjecte. Omplirem cada aro amb una cullerada de la massa del blondie. Al damunt n’hi posarem una de les fraules cuites i ho cobrirem amb una altra de la pasta. Quan ho tenguem a punt, enfornarem els pastissets durant 15 minuts però és aconsellable que comproveu si són cuits amb un escuradents o un ganivet. Els treurem del forn i deixarem que refredin sobre una reixeta.

Desemmotllarem els pastissets. Emplatarem acompanyant-los d’una cullerada de les fraules pel damunt.

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta