Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Mousse de prunes

Publicat dia 3 setembre 2014 General. postres. receptes dolces

mousse de prunesTot i la gran quantitat de propòsits que em faig, al final acab deixant les publicacions del blog en stand by. Feia tant de temps que estava desconnectada del món blocaire que no sabia si me’n recordaria, de publicar receptes… però sí que m’ha anat bé i estic tan contenta de tornar que no me’n puc avenir. No vull prometre regularitat perquè no sé de quina manera ho faré, la única cosa que esper és no perdre les ganes de publicar alguna recepta per aquí.

Com que ara és temps de prunes i en trobam de boníssimes al mercat és un bon moment per aprofitar-les. Si voleu alguna idea del què en podeu fer en trobareu al blog i també tastar la recepta d’avui. No és gens complicada i el resultat us satisfarà amb seguretat. Aquí us la deix, ja em contareu. Jo vaig emprar diferent tipus de prunes, unes eren més carnoses i les altres donaren color i gust.

Ingredients

750gr prunes sense pell ni pinyol
500 ml nata 35% M.G.
6 vermells d’ou
2 c/p extracte de vainilla
75 gr aigua
75 gr sucre
5 fulls de gelatina

mousse de prunes1

Primer de tot farem un almívar amb l’aigua i el sucre i deixarem que bulli fins que tengui consistència de xarop.
Hidratarem els full de gelatina en un bol amb aigua molt freda.
Batrem els vermell d’ou fins que blanquegin i siguin escumoses. Hi abocarem el xarop calent a fil i sense deixar de batre.

mousse prunes3
Treurem la gelatina de l’aigua, assecant-la amb paper absorbent i la fondrem al microones uns 10-15 segons. La mesclarem a la mescla d’ou fins que s’integri bé.
Farem un puré amb les prunes. Jo no les vaig picar massa fines per poder trobar alguns trossets i jugar amb les textures. L’afegirem a l’ou.
Semimutarem la nata amb l’extracte de vainilla. Quan estigui a punt l’abocarem sobre la mescla anterior amb l’ajuda d’una espàtula en moviments de dalt a baix.
Rapartirem la mousse en el recipient desitjat i la refrigerarem unes 5 hores com a mínim. Millor si és d’un dia per a un altre.

mousse prunes4

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta