Mousse de prunes

Publicat dia 3 setembre 2014 General. postres. receptes dolces

mousse de prunesTot i la gran quantitat de propĂČsits que em faig, al final acab deixant les publicacions del blog en stand by. Feia tant de temps que estava desconnectada del mĂłn blocaire que no sabia si me’n recordaria, de publicar receptes… perĂČ sĂ­ que m’ha anat bĂ© i estic tan contenta de tornar que no me’n puc avenir. No vull prometre regularitat perquĂš no sĂ© de quina manera ho farĂ©, la Ășnica cosa que esper Ă©s no perdre les ganes de publicar alguna recepta per aquĂ­.

Com que ara Ă©s temps de prunes i en trobam de bonĂ­ssimes al mercat Ă©s un bon moment per aprofitar-les. Si voleu alguna idea del quĂš en podeu fer en trobareu al blog i tambĂ© tastar la recepta d’avui. No Ă©s gens complicada i el resultat us satisfarĂ  amb seguretat. AquĂ­ us la deix, ja em contareu. Jo vaig emprar diferent tipus de prunes, unes eren mĂ©s carnoses i les altres donaren color i gust.

Ingredients

750gr prunes sense pell ni pinyol
500 ml nata 35% M.G.
6 vermells d’ou
2 c/p extracte de vainilla
75 gr aigua
75 gr sucre
5 fulls de gelatina

mousse de prunes1

Primer de tot farem un almĂ­var amb l’aigua i el sucre i deixarem que bulli fins que tengui consistĂšncia de xarop.
Hidratarem els full de gelatina en un bol amb aigua molt freda.
Batrem els vermell d’ou fins que blanquegin i siguin escumoses. Hi abocarem el xarop calent a fil i sense deixar de batre.

mousse prunes3
Treurem la gelatina de l’aigua, assecant-la amb paper absorbent i la fondrem al microones uns 10-15 segons. La mesclarem a la mescla d’ou fins que s’integri bĂ©.
Farem un purĂ© amb les prunes. Jo no les vaig picar massa fines per poder trobar alguns trossets i jugar amb les textures. L’afegirem a l’ou.
Semimutarem la nata amb l’extracte de vainilla. Quan estigui a punt l’abocarem sobre la mescla anterior amb l’ajuda d’una espĂ tula en moviments de dalt a baix.
Rapartirem la mousse en el recipient desitjat i la refrigerarem unes 5 hores com a mĂ­nim. Millor si Ă©s d’un dia per a un altre.

mousse prunes4

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassĂ­s

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassĂ­s Ă©s un licor originari de’OccitĂ nia que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasiĂł havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta