Panellets de coco amb ganatxe after eight i panellets de cacau

Publicat dia 24 octubre 2014 General. postres. receptes dolces

Panellets

Feia molt de temps que no participava en el Memòries d’una cuinera. Aquest mes el dediquen als panellets i he tengut temps de planejar-ho i fer una recepta nova. A casa meva no n’hem fet mai i no tenc cap recepta familiar de la qual partir, així que he fet una recerca per la xarxa i al final m’he fet la meva pròpia. Hi ha gent que a la base d’ametlla hi afegeix patata o moniato i altra gent els fa símplement amb ametlla i sucre i després els arrebossa amb fruits secs com els pinyons. Vaig provar les dues maneres i els que varen tenir més èxit varen ser els de coco. Tanmateix com que es parteix de la mateixa base em pens que és millor fer-ne de diferents. Una palangana de panellets variats és més agradable a la vista i al paladar. Són molt senzills de fer i val la pena posar-s’hi.

Ingredients
500 gr ametlla mòlta
350 gr sucre en pols
1 c/p canyella en pols
150 gr aigua
250 gr moniato cuits al forn
1 blanc d’ou
25 gr cacau + una mica més per arrebossar
Coco per arrebossar
per a la ganatxe
200 gr xocolata de cobertura
200 gr nata 35% M.G.
herbassana

Panellets2

Primer de tot farem la ganatxe. Bullirem la nata amb l’herbassana i deixarem que infusioni una hora. Colarem la nata i la bullirem de nou. L’abocarem seguidament sobre la xocolata, deixarem uns minuts i després la batrem fins que tenguem una crema. Deixarem que reposi per a que agafi cos. Millor deixar-la a fora, en un lloc fresc, però no la poseu a la gelera perquè llavors agafa humitat i s’endureix massa. Si us fa falta temps posau-la-hi una estona i anau remenant-la i vigilant.

Bullirem l’aigua amb el sucre i hi abocarem l’ametlla mòlta i la canyella. deixarem uns dos minuts al foc sense deixar de remenar. Retirarem i deixarem que refredi. Mesclarem el blanc d’ou amb l’ametlla i ho posarem a la gelera unes dues hores o d’un dia per l’altre.

Dividirem la massa en dues porcions.

panellets4

Farem els de coco mesclant els moniatos cuits capolats amb la mescla d’ametlla. Quan tenguem una massa homogènia farem bolles petites i les arrebossarem amb el coco. Les posarem sobre una palangana de forn coberta amb paper vegetal. Les courem 10 minuts al forn a 180ºC. Les treurem i deixarem que refredin.

Mentrestant farem les altres mesclant el cacau amb l’altra porció. Farem bolles i les enfornarem 10 minuts a 180ºC. Una vegada hagin refredat arrebossarem els panellets amb el cacau reservat.

Posarem la ganatxe en una mànega pastissera amb boquilla arrissada i farem capellets als panellets de coco.

panellets3

– Els panellets s’han de daurar però no coure en excés.

-Els moniatos els vaig coure al forn embolicats amb paper d’alumini, a 180ºC una hora aproximadament.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta