Mousse de formatge maonès amb figues en pedro ximénez i sàlvia

Publicat dia 15 octubre 2014 entrants. General. postres. receptes dolces. Receptes salades

Mousse de maonès amb figues

Fa poc va venir la família a dinar i vaig pensar en algunes receptes de Sweet & Sour, un dels meus blogs de referència. De dues receptes seves en vaig fer una, i la vaig adaptar una mica. En elles havia fet servir figues, una fruita que m’agrada molt i que encara podia trobar a bon preu en el mercat.

En el meu cas va questa mousse va ser un dels entrants però la podeu fer servir com a postre, si hi afegiu una cullerada de sucre més.

Ingredients
300 gr formatge maonès
250 gr llet evaporada
3 c/s de sucre
3 c/s formatge crema
100 gr nata 35% m.g. semi-muntada
1 full gelatina
pebre rosa, pebre bo, sal
per a les figues
9-12 figues
100 gr mel bona qualitat
30 gr mantega
30 gr pedro ximénez o oporto
1 branca de sàlvia

mousse maonès-figues

Ratllarem el formatge i l’encalentirem amb la llet evaporada sense deixar de remanar. Quan el forrmatge s’hagi fos hi afegirem el formatge cremós i el sucre. Deixarem que cogui un instant i hi sumarem la gelatina hidratada. Retirarem del foc. Quan hagi refredat, hi afegirem la nata en tres tandes, mesclant en moviments envolvents. Ho posarem a la gelera fins a l’hora de servir.

Encalentirem el forn a 180ºC

Retirarem els capolls de les figues i farem talls en forma de creu a la part superior procurant no arribar a baix. Les posarem en una palangana de forn.

mousse maonès2

Courem la mantega al foc en un cassó. Quan tengui color d’avellana hi afegirem la mel, ho integrarem bé i hi tirarem el pedro ximénez i la branca de sàlvia. deixarem un minut al foc i ho abocarem sobre les figues bayant-les bé amb el xarop.

Ho deixarem al forn entre 10-15 minuts i reservarem.

Omplirem els tassonets amb l’ajuda d’una màniga pastissera. Acabarem posant-hi una figa, una cullerada del xarop, una fulla de sàlvia fresca i servirem.

 

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta